voetbal

Voetbal niet meer zo veilig als vroeger

Geplaatst door

Bij iedere thuiswedstrijd ben ik te vinden in het stadion met mijn vaste vriendengroep van 8 man. We hebben seizoenkaarten dus het is dan ook een beetje dom om niet bij iedere wedstrijd te gaan.
Mijn vrienden gaan soms compleet geschminkt en verkleed naar het stadion toe, zelf heb ik daar nou niet echt behoefte aan. Prima hoor dat zij het doen, ze hebben nou eenmaal hart voor de voetbal.

 

De Nederlandse vlag

Tegenwoordig is het niet meer echt handig om met een vlag om je schouders te lopen van je eigen voetbalclub, de kans is groot dat je dan in een knok partij beland of van achter gewoon een klap op je hoofd krijgt. Ik heb het nou al zo vaak zien gebeuren, de wedstrijd is afgelopen en de verliezende partij gaat gewoon op zoek naar personen van de andere partij om hun woede te kunnen uiten. Het is niet dat ik bang ben voor de andere voetbalfans maar ik heb er gewoon echt geen zin in om na de wedstrijd nog een ritje ziekenhuis te moeten maken.
Wel vind ik het leuk om iets bij me te hebben wat symboliseert dat ik wel echt fan ben en dat mijn hart bij de voetbal ligt.
Na lang twijfelen besloot ik een Nederlandse vlag mee te nemen. Het is neutraal wat betreft de voetbalclubs en ik laat toch zien dat ik erg enthousiast ben. Het enige wat me nog tegen kan gaan staan zijn buitenlanders die het niet eens zijn met het feit dat ik een Nederlandse vlag bij mij draag maar goed dat zien we dan wel weer.

 

Daar gaan we dan, op naar de wedstrijd

De eerste wedstrijd met mijn Nederlandse vlag was afgelopen zondag gespeeld. Een paar mensen die wij hadden ontmoet door de seizoenkaarten spraken we nog even van tevoren. Toevallig was ik dus niet de enige met het idee want die man was het ook zat om elke keer aangesproken te worden met zijn clubvlag. Trots dat wij waren zwaaide we beide met onze Nederlandse vlag.
Na de wedstrijd stonden we buiten nog met wat mensen te praten en der zat ook een vent tussen die dus inderdaad een paar weken geleden bijna van de snelweg was gedrukt omdat hij waarschijnlijk zijn club vlaggen in zijn auto heeft hangen. Nederland is echt knettergek geworden wat dat betreft. Toch blijven we gaan omdat we het leuk vinden om te zien hoe onze club speelt maar het is gewoon niet handig om een club te promoten doormiddel van vlaggen en kleding. Hou het bij de Nederlandse vlag, dan ben je altijd save.

Geef een reactie