Maak het sfeervol in de tuin met een overkapping of veranda

Geplaatst door

De zomer is alweer in volle gang, en dat betekent dat we weer lekker in de tuin aan het vertoeven zijn. Er is tenslotte niets fijners dan de zwoele zomeravonden in een gezellige tuin door te brengen. Kan jouw tuin wel wat extra sfeer gebruiken? Of een complete metamorfose? Er zijn verschillende manieren om de tuin sfeervol en gezellig te maken. Met name door een gedeelte van de tuin in te zetten als zithoek of lounge area. In deze blog bespreken we een paar mogelijkheden.

Overkapping tuin

In Nederland hebben we helaas te maken met wisselende weersomstandigheden. De zomer is niet altijd een garantie voor mooi of droog weer. Gelukkig zijn er manieren om lekker in de tuin te kunnen zitten en droog te blijven, zelfs als het regent. Een van die manieren is door een overkapping tuin te installeren. Deze overkapping kun je aan je huis bevestigen, maar deze kan ook ergens los in de tuin staan. De overkappingen zijn van natuurlijke materialen, waardoor deze mooi in de tuin staat en goed mengt met de natuurlijke elementen van jouw tuin. Onder de overkapping kun je het naar wens inrichten. Je kunt er een lange eettafel neerzetten en een kleine buitenkeuken onder bouwen, maar je kunt er ook een lounge hoek van maken met comfortabel tuinmeubilair. Als je een stap verder wilt gaan met de overkapping, kun je aan de zijkanten glazen ramen bevestigen, die je open en dicht kunt schuiven. Zo zit je ook in de herfst en winter lekker buiten, maar toch beschermt tegen de koude weersomstandigheden.

Veranda

Naast een overkapping kun je ook kiezen voor een veranda. Deze kun je aan de zijkant van je woning aanbouwen, en werkt ook als een mooie overkapping. Je kunt kiezen voor een douglas veranda van douglas hout. Dit is een mooie, natuurlijke houtsoort die bestand is tegen de verschillende weersomstandigheden, waardoor de kwaliteit van het hout lang goed blijft en de veranda dus lang mee gaat. Onder de veranda kun je net als bij de overkapping een mooie verlengde van je woonkamer creëeren om lekker buiten te kunnen zitten. Denk aan een comfortabele sofa en salontafel. Als je echt sfeer wilt creëeren, kun je stringverlichting of lantaarntjes ophangen om 's avonds als verlichting aan te kunnen zetten. Dit brengt een extra gezellige en romantische sfeer.

Andere doeleinden voor de overkapping

Natuurlijk kun je de overkapping of veranda in de tuin ook voor andere doeleinden gebruiken. Veel mensen kiezen er bijvoorbeeld voor om een overkapping in de tuin te plaatsen om fietsen te stallen of om als carport te dienen.

Geef een reactie