school

houd de vlaggen dief!

Geplaatst door

Als conciërge op een middelbare school maak je van alles mee op een dag. Zo hebben wij in de ochtend altijd een grote taak aan de leerlingen die te laat komen en een briefje moeten halen, na alle pauzes moeten we alles aanvegen en tussendoor hebben we de klusjes zoals dingen ophangen en dingen klaarzetten voor bijvoorbeeld een oudervergadering. Er is geen dag hetzelfde zeggen wij altijd tegen elkaar. Dat maakt het werk juist zo leuk.

 

Zo gek had niemand het kunnen bedenken

Zoals ik al zei is geen enkele dag hetzelfde, maar soms hebben wij dagen dat we zulke gekke dingen meemaken dat we ze niet snel zullen vergeten. Afgelopen maandag hadden wij bijvoorbeeld zo’n dag. We kwamen aan in de ochtend en voordat de dag begon en we de pleinhekken opendoen, pakken we altijd eerst nog even een bakkie koffie en roken we nog even een sigaret, even wakker worden. Mijn collega neemt een slok van zijn koffie en vertelde dat de vlaggen van het dak af zijn. Ik geloofde hem niet en al lachend keek ik naar het dak. Verrek, de vlaggen zijn echt weg!
De ochtend begon al goed. Met zijn 2en doken we achter de computer om een mail naar de directie te sturen. Mijn collega had er een foto van gemaakt omdat we bang waren dat we anders niet geloofd zouden worden. Wie steelt er nou vlaggen van een middelbare school?
Al lachend begon ons dag en aan het einde van de middag kwam de directeur toch even verhaal halen. Hoe kon dit gebeuren? Zou het een grap zijn?

 

Nieuwe vlaggen bestellen

Ja, nieuwe vlaggen bestellen, wie zou die taak nou op zich moeten nemen? Dat vroeg de directeur aan mij en mijn collega. We stelde voor dat wij dat dan wel gingen doen maar dat hij dan voor de rekening zou zorgen. Al snel ging hij daar mee akkoord, hij had het al druk genoeg. Laat staan als hij ook nog eens nieuwe vlaggen moest bestellen.
Al snel had mijn collega een website gevonden waarbij je eenvoudig je eigen logo kon uploaden en zelfs de maat van je vlag kon aanvinken. Mijn collega besloot ook maar gelijk 1 reserve vlag te bestellen. In het verleden was er ooit 1 gedeeltelijk verbrand door het vuurwerk. Het respect voor de middelbare scholen is vaak ver te zoeken.
Bij het inleveren van de factuur stonden mijn collega en ik nog even na te genieten van de reactie van de directeur. Overigens een schat van een vrouw hoor, maar soms trekt ze me toch gekke gezichten! Ja, dit was een moment waar wij het nog heel vaak over gaan hebben.

Geef een reactie