Zo draag je een overhemd voor elke gelegenheid

Geplaatst door

Het type kledingstuk waar elke man in ieder geval 1 stuk van in zijn garderobe moet hebben hangen, is natuurlijk het overhemd. Met name het witte overhemd is een klassiek kledingstuk wat voor nettere gelegenheden altijd een goede keuze is. Maar het liefst heb je meer dan één overhemd in de kast hangen. Overhemden zijn namelijk niet alleen gepast voor nette gelegenheden en op het werk, maar ook in je vrije tijd. In deze blog geven we tips mee hoe je je overhemd voor verschillende soorten gelegenheden het beste kunt dragen.

Formele gelegenheid

Ga je naar een bruiloft, of heb je een zakelijke bespreking? Voor dit soort gelegenheden is het vaak de bedoeling dat je er als man zeer representatief en netjes uit ziet. Een mooi, klassiek overhemd is hiervoor dan ook altijd een goede keuze. De manier waarop je het overhemd voor dit soort gelegenheden draagt is door deze in de broek te stoppen en alle knoopjes dicht te knopen. Draag vervolgens een bijpassende stropdas en eventueel een jasje of colbert. Kies je ervoor om geen stropdas te dragen, dan kun je het bovenste knoopje los laten. De mouwen hou je lang en ook die knoop je netjes dicht. Eventueel kun je hier kiezen voor dubbele machetknopen voor een extra verfijnde uitstraling. Draag onder het overhemd een pantalon en nette schoenen. Houd er rekening mee dat als je een leren riem kiest, deze past bij de schoenen. Bruine leren schoenen met een zwarte leren riem is bijvoorbeeld een combinatie die we niet adviseren.

Casual in je vrije tijd

Draag je graag overhemden in je vrije tijd, of hoeft het bij jou op kantoor niet zo formeel? Dan kun je het overhemd op een wat meer casual manier dragen. Bijvoorbeeld door een overhemd te kiezen met een print of opvallende kleur. Maar ook een klassiek wit overhemd kun je informeel dragen. Je kunt voor een nonchalantere uitstraling de mouwen opstropen tot onder de ellebogen en het overhemd uit de broek laten. Ook kun je kiezen voor een casual chino of spijkerbroek en nette schoenen of sneakers er onder. Zo zie je er gestyled uit, zonder er te gelikt uit te zien. Perfect als je bijvoorbeeld een biertje in de kroeg gaat doen of bij de familie gaat eten in het weekend.

Ledub overhemden

Kan jouw overhemden collectie wel wat aanvulling gebruiken? Dan kunnen we het Nederlandse merk Ledub aanraden. In een Ledub overhemd ziet elke man er goed uit, ongeacht je bouw of lengte. Bovendien kun je uit een ruim assortiment kiezen, waardoor je zeker een overhemd vindt die bij jouw persoonlijke stijl past. Maar ook het klassieke overhemd in de pasvorm heeft Ledub voor jou.

Geef een reactie