traumeel

Mijn huisdier moet medicijnen

Geplaatst door

Het is toch wel een moeilijk ding. Mijn huisdier moet medicijnen maar ik heb geen flauw idee hoe ik het beste de medicijnen kan geven. Het zijn tabletjes en zelf vind ik het al een ramp om pillen in te nemen, laat staan het mijn huisdier geven. Nu las ik dat je veel verschillende soorten medicijnen hebt, en aangezien ik het erg lastig vond om mijn huisdier medicijnen te geven, schrijf ik een paar tips die eventueel kunnen helpen. Je heb ook medicijnen voor je huisdieren die op natuurlijke basis zijn, zoals Traumeel. Die kan je buiten de dierenarts ook krijgen.

Een gel medicijn

Eigenlijk is dit medicijn wel het makkelijkst om te geven. Een gel hoef je alleen maar aan te brengen en het is eigenlijk al klaar. Het enige waar je op moet letten is dat jouw hond, of kat, het niet eraf likt. Dus je de gel op smeren en daarna een stukje gaan lopen, zo heeft de gel de tijd om in te trekken en gaat het zijn werking doen. Met een kat is dat natuurlijk een stukje lastiger. Probeer dan een beetje met hem te spelen. Zodat ze in beweging is en niet na denkt over de gel die net opgesmeerd is. Dit moet je wel alleen doen wanneer het mogelijk is en je huisdier geen verwonding heeft aan zijn poten waardoor hij, of zij, moeilijk loopt. Wanneer jouw huisdier niet zo soepel loopt, is het misschien handig om in de buurt te blijven om zo eventueel af en toe de kop weg te duwen wanneer dat nodig is.

Een pil medicijn

Dit wordt altijd een stukje lastiger. Want hoe laat je nou jouw huisdier, op commando nog wel, een pil slikken. Met kinderen gaat dat soms al lastig, laat staan bij jezelf soms. Je kan het altijd mengen door zijn voer. En dan het liefst niet door zijn brokken. Hier kunnen ze namelijk heel handig om de pil heen eten en deze uiteindelijk in hun bak laten liggen. Heeft het nog geen nut gehad. De meest handige manier is om de pil te mengen in nat voer, zodat ze er niet omheen kunnen eten. Of het verstoppen in een stukje pathe of een ander zacht snoepje. Zo hebben ze eigenlijk geen idee dat ze een medicijn innemen maar hebben ze hem alsnog ingenomen. Je fopt ze wel een beetje, maar he, soms is dat nodig.

Probeer altijd wel rustig te blijven wanneer je een medicijn geeft, ook al vind je het zelf een beetje spannend, probeer dat niet te laten merken aan je huisdier. Ze zijn namelijk een stuk slimmer dan we soms denken en hebben alles door. Dus ook jouw spanning.

Geef een reactie