Hoe krijg je de perfecte partysfeer?!

Geplaatst door

Ga jij binnenkort een feestje geven? Dan vind je het natuurlijk belangrijk dat er de perfecte sfeer hangt. Je wil graag dat iedereen het naar zijn zin heeft en niemand zich verveelt. Ook vind je het belangrijk dat je de juiste muziek, het juiste thema en de juiste drankjes hebt gekozen om jouw feestje hét feestje van het jaar te maken. Veel dingen om over na te denken en te piekeren dus. Gelukkig heb ik een aantal tips & tricks voor jullie hoe je deze perfecte sfeer kunt krijgen op jouw feestje. En nog wat tips om de sfeer niet om te laten slaan…

Denk er goed over na

Allereerst is het belangrijk dat je even goed nadenkt over je feestje. Maak niet zomaar in vijf minuutjes een evenement aan op Facebook, want dan kan er heel veel fout gaan. Ik snap dat dit veel tijd bespaart, maar geloof mij, je hebt er veel meer baat bij als je alles goed uitdenkt. Bedenk van tevoren vast hoe veel mensen je wil uitnodigen, wat voor mensen dit zijn en waar ze van houden, of je een budget hebt etc. Het is slim om dit allemaal even in een documentje of op papier te zetten zodat je het nog kan teruglezen. Ook kan het handig zijn om het met iemand te bespreken of samen met iemand op te stellen. Soms heeft een buitenstaander namelijk ineens nog een goed idee of een aanvulling waar jij waarschijnlijk niet op was gekomen.

Alles met mate

Mijn tweede tip is; doe alles met mate. Dit geldt eigenlijk voor alles. Niet alleen voor eten en drankjes, maar ook bijvoorbeeld voor de hoeveelheid gasten en de soorten muziek. Te veel gasten kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je zelf geen plezier meer hebt. Je loopt alleen maar gestresst in de rondte om iedereen te voorzien van drinken en eten en even met ze te kletsen. En te veel van een soort muziek kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat mensen het niet meer naar hun zin hebben of stoppen met dansen. Allemaal dingen die je niet wil hebben op jouw feestje. De les is dus simpel; probeer ervoor te zorgen dat alles er met mate is!

Let op!

Tot slot is mijn tip om te blijven opletten. Zoals ik hiervoor al zei is te veel van veel dingen gewoon niet handig. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor een overschot aan drank. Mensen drinken het meestal toch wel op, maar hierdoor kan de sfeer omslaan. Ook is het handig om in de gaten te houden of er geen illegale dingen zoals drugs worden gebruikt. Ook dit kan de sfeer volledig verpesten. En daarbij ben ik persoonlijk geen fan van drugs, omdat dit veel problemen geeft tegenwoordig. Google maar eens ‘verslaving drugs’ en je krijgt talloze nieuwsberichten en websites over dit probleem. Kortom; blijf opletten en zorg dat er geen illegale praktijken op je feestje belanden waardoor de sfeer kan omslaan.

Geef een reactie