kong

Hoe je hond spelend leert

Geplaatst door

Je hebt een puppy aangeschaft. Dit is natuurlijk een fantastisch moment aangezien je een vriend voor het leven erbij hebt gekregen. Een puppy is natuurlijk ook een verantwoordelijkheid en de pup zal goed getraind moeten worden. Er zijn vele verschillende methoden voor het trainen van een hond en sommige methoden zijn natuurlijk beter dan anderen. In dit artikel bespreken we de beste methodes om je hond goed te trainen en op te voeden.

Positieve training

Ten eerste zijn steeds meer hondentrainers het er tegenwoordig over eens dat een puur positieve aanpak het beste werkt. Dit betekent dat we bij het trainen van een hond niet of minimaal gebruik maken van straffen om negatief gedrag te veranderen. In plaats daarvan is het een betere training techniek om negatief gedrag om te buigen in positief gedrag en dit gedrag te belonen. Op deze manier train je een hond zonder dat de relatie tussen jou en je hond een negatieve factor heeft.

Speeltjes voor de hond

Daarnaast moet je je ook bewust zijn van wat de oorzaken van bepaald gedrag zijn. Wanneer een hond bijvoorbeeld dingen kapot bijt of meubels omstoot wanneer je weg bent kun je dit gedrag moeilijk veranderen als het een overschot aan energie is. Een makkelijke oplossing om dit gedrag te veranderen is ervoor te zorgen dat je hond genoeg speelgoed en activiteiten heeft om te doen wanneer jij geen tijd hebt om met de hond te spelen. Zo kun je bijvoorbeeld Kong speeltjes kopen.

Deze speeltjes zijn ontworpen om lang mee te gaan en veilig te zijn voor honden. Je kunt je hond dus prima alleen laten met dergelijke soorten speeltjes. Op deze manier zal je hond een leuke tijd hebben als je er niet bent. Desondanks is het natuurlijk nog steeds belangrijk om dagelijks je hond te laten bewegen en met hem te spelen en trainen. Het beste is om dagelijks een half uurtje of uurtje met je hond te spelen en tegelijkertijd met hem te trainen. Desondanks zeker in de beginfase kun je je hond ook leren gedurende de hele dag. Een puppy vraagt nou eenmaal veel aandacht dus begin er alleen aan als je er tijd voor hebt.

Het laatste wat belangrijk is wanneer je een puppy krijgt is om de pup aan andere honden te introduceren. Een pup die niet of pas te laat met andere honden in contact komt zal agressief gedrag gaan vertonen aan honden wat natuurlijk tot veel problemen zal leiden.

Geef een reactie